Anasayfa / Sağlıklı Yaşam / Sağlık / Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu, genellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu sıra dışı bir bitkidir. Taze olarak tüketildiğinde çok tatlı bir tadı olur. Keçiboynuzunun içerisinde şeker özelliği veren bir sıvı vardır. Görüntüsü nedeniyle keçiboynuzu ismi verilmiştir ve Kıbrıs’ta çok fazla yetişmektedir. Keçiboynuzu, kurutularak da tüketilebilmektedir.

Keçiboynuzu, yağlar, karbonhidrat ve sodyum bakımından zengindir. Ayrıca A ve C vitamini bakımından da zengin sayılır. Selenyum, magnezyum, potasyum başta olmak üzere birçok element ve mineral içerir. İçerdiği vitaminler ve elementler yardımıyla sağlığa katkı sağlamaktadır.

Keçiboynuzunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu farklı şekillerde ve genellikle kış aylarında tüketilmektedir. Bunun nedeni ise özellikle kış aylarında çoğalan astım atakları ve bronşit rahatsızlıklarına iyi geldiğine dair oraya çıkan düşüncedir. Keçiboynuzu bunun yanı sıra gribal enfeksiyonlara karşı da etkili bir besin deposudur. Özellikle önemli bir antioksidan özelliği olması nedeniyle çok geniş bir açından metabolizmaya hastalıklarla mücadelede yardımcı olmaktadır.

Kolesterole İyi Gelir

Keçiboynuzunun kolesterole yararlı geldiği yapılan araştırmalarla bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Keçiboynuzunun içerdiği zengin gıda içeriğinin ve liflerin HDL kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutucu ve LDL seviyesini (kötü kolesterol) azaltıcı özelliğinin olduğu belirlenmiştir.

keciboynuzunun faydalari

Sindirim Sistemine Yardımcı Olur

İçerdiği lifler sebebiyle midenin kuvvetlenmesini sağlar. Midenin hastalıklara yakalanma tehlikesini de azaltır. Antioksidan özelliği sebebiyle bağırsak enfeksiyonlarından koruyucu özelliği bulunur.

İshale Karşı Etkilidir

Sindirim sitemi dostu olan keçiboynuzu, ayrıca sindirim sitemi ile alakalı bazı sorunları da gidermede etkilidir. Bunlardan başında olan ise ishaldir. İshale karşı keçiboynuzu, kişide anlık etki gösterebilmektedir.

Akciğer Kanserinden Korur

Keçiboynuzunun en önemli yararlarından biri de akciğer kanserine karşı bünyeyi koruyucu etkisinin olmasıdır. Antioksidan özelliği sayesinde keçiboynuzu kanser hastalığına sebep olan nedenleri minimuma indirir ve akciğerleri temizleyici özelliği bulunur. Sigara ve diğer farklı zararlı maddelerin verdiği zararları azaltmaya çalışır.

Hasarlı Hücreleri Onarma Önemlidir

Hasarlı hücrelerin onarılmasında önemli rol oynar. Bu hücrelerin onarılarak yeniden görevlerini yerine getirme özelliklerini kazanmaları vücut için çok önemlidir.

keciboynuzu enerji verir

Alerjik Hastalıklara Karşı Etkisi

Keçiboynuzunun antibakteriyel ve antialerjik özelliği vardır. Özellikle solunum yollarında ortaya çıkan zararlı bakterileri ve kış aylarında oluşan salgın hastalıklara karşı çok etkilidir. Salgın hastalıkların yanı sıra alerjik astıma karşı etkili bir şifa deposudur.

Bronşit ve Astım Hastalıklarına Karşı Etkilidir

Astım ataklarını azaltıcı rolünün yanında bronşit rahatsızlığına da iyi geldiği söylenir. Antioksidan özelliği nedeniyle alerjik astıma karşı çok etkilidir ve genel olarak solunum yollarında oluşan tıkanıklıkların giderilmesinde büyük rol oynayabilir.

Kalp ve Damar Hastalıklarına Koruyucu Etkisi

Çok önemli bir antioksidan özelliği olan keçiboynuzu kalp ve damar hastalıklarından korunmak açısından bulunmaz bir şifa deposudur. Kanı temizleme özelliği açısından damarların sıkışmasına ve kalp hastalıklarına sebep olabilecek unsurları ortadan kaldırır.

keci boynuzunun yararlari

Kemik Erimesine Karşı Korur

Keçiboynuzu, kemik erimesi gibi ciddi rahatsızlıklara karşı etkilidir. Keçiboynuzunun bu tür hastalıkları kesin olarak tedavi ettiği söylenemez fakat içerdiği yüksek orandaki kalsiyum nedeniyle çocuklar ve yetişkinlerde kemik sağlığı açısından önemlidir. Çocukların sağlıklı bir kemik iskeletine sahip olmalarını sağlar ve yetişkinlerin kemik hastalıklarına yakalanma oranını azaltır.

Cinsel İstek Gücünü Arttırmaya Katkısı

Keçiboynuzu genel olarak inanılmaz bir enerji deposudur. Kişide cinsel gücü ve isteği arttırıcı etkileri vardır. Bunun yanı sıra iktidarsızlığa karşı etkili bir besin olduğunu söyleyen ve sürekli tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar vardır. Sperm azlığına karşı çok fazla etkili olduğu söylenmektedir.

Sinir Sistemini Korur

Hücreleri yenileme özelliği ve antioksidan etkisi, keçiboynuzunu sinir sitemleri açısından da vazgeçilmez bir besin kaynağı olarak kılmaktadır. Beyin hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunur ve tüketiminin sinir sitemlerine etki etmesinden dolayı çağın hastalığı olan strese kaşı direnci arttırır.

keciboynuzu agaci

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Tahsilliler daha az kilo Alıyor

Yüksek eğitimli insanların daha az kilo aldığı ispatlandı. Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre, obezite sorunu düşük eğitimlilerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir