Anasayfa / Yaşam / Sibel Can Biyografisi

Sibel Can Biyografisi

SİBEL CAN’IN HAYATI: Yılların kadife sesli sanatçısı Sibel Can, 1 Ağustos 1970′ de İstanbul’ da dünyaya gözlerini açtı.  Sanatcının annesi  Emine Gülsezer, Babası Engin Cangüre’dir. Sibel Can’ın Muzaffer adında bir kızkardeşi vardır. Sibel Can,  tahsil olarak ilk ve orta öğreniminin ardından  aynı zamanda müzisyen olan babasının da etkisiyle sahnede olmayı isteyerek müziğe başladı. Sibel Can 14 yaşındayken dansa merak sararak bu küçük yaşında sahne almaya başladı.İlk olarak babasının, diğer şarkıcılarla çıktığı yurtdışı turnesine (Viena, Amsterdam, İsrail) oryantal dansçı olarak sahne tozunu yutmaya başladı. Daha sonra İstanbul’ da ilk kez Galata Kulesi’ nde sahneye aldı. Kulaktan kulağa yayılan ünü sayesinde Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan tarafından keşfedilerek   Maksim Gazinosu’ nda sahneye çıkmaya başladı ve 14 yaşında şöhret olan nadir sanatçılar arasına girdi. Canın yaşı küçük olduğu için Maksim Gazinosu onun yüzünden kapatıldı. Çalışma müsaadesi almak için Fahrettin Aslan ve Türker İnanoğlu,  Sibel Can’ ın yaşını  mahkeme kararıyla 6 ayda  6 yaş birden büyüterek sorunu çözdü.
Sibel Can üç yıl  dans ettikten sonra şarkı söylemek istedi.
Can’ın asıl niyeti ve tek hayali  şarkı söylemekti.  Dansa yeteneği olsada onun için bir basamaktı. Sibel Canın sesinin güzelliği bütün müzisyenler ve sanat dünyası tarafından biliniyordu. ve  Sibel Can’ ın sesini  herkes duymalıydı. Bu konuda ilk  izini veren yine babası Engin bey, Orhan Gencebay ve Muazzez Abacı olmuştur.. Ortak bir kararla dans hayatına sonlama getirip şarkı söyle durumuna start verildi.  Buna en çok annesi Emine Gülsezer hanım sevindği bilinior.
Sibel Can  babasının çevresindeki birçok ustadan eğitim görmeye başladı. İlk olarak Mustafa Erses, Baki Duyarlar, Mustafa Taşpınarlı, Halil Karaduman  ve  Ergin Kızılay’ dan TSM eğitimi  aldı ve 1988 yılından itibaren Maksim Gazinoları’ nda bu kez Assolist olarak sahneye çıkmaya  başlayarak ününe ün katmış oldu.
Şarkıcı Sibel Can’ ın ilk albümünün yapımcılığını Orhan Gencebay üstlenerek Can’a tecrübesiyle detek çıktı.Bununla birlikte
Türkiye’ de bir çok kişi  Sibel Can’ in sesini yorumunu konusmaya basladi. 1. Albümü ”Gunah Bize bir ayda  750 bin  satarak o zamanda  rekor kırmış oldu.Sibel Can  bu albümle beraber   ödüller aldı. Can, geniş bir dinleyici kitlesi  tarafından çok sevilmeye başlayarak popüler oldu.. Tarzıyla Türkiye’ de ki bütün genç kızların, kadınların, saçından makyajına kadar takip ettiği  biri haline geldi..  Ve artık Sibel Can Modası başladı. Artık  bundan sonra çıkardığı her albümü milyonlarca satmaya başladı.. Albümlerinde  birçok çok kıymetli  sanatçıların şarkılarını okudu.. Besteciler en güzel şarkılarını, Sibel Can’ in sesine yorumuna güvendigi icin ona verdiler.. Sibel Can, bir çok ünlu aranjorun proje albümünde tercih edilen bir sanatçı haline gelmiş oldu..  Ama “Hala Yolun Başındayım” demekle mütevazılığı kaybetmediğini gösteriyor örnek sanatçı.


1984-2014 

SIBEL CAN’ ın Albümleri Sırasıyla;

1. Albüm Günah Bize (1987)

2. Albüm Bulursun Beni (1988)

3. Albüm Rüyalarda Buluşuruz (1989)

4. Albüm Hasretim (1990)

5. Albüm Bir Güneş Batışında (1991)

6. Albüm Seni Sevmek (1992)

7. Albüm Hayat Devam Ediyor (1993)

8. Albüm  Hatırasıdır (1994)

9. Albüm Şarkılarda Senden Yana (1995)

10. Albüm Bu Devirde (1997)

11. Albüm Daha Yolun Başındayım (1999)

12. Albüm İşte Sibel Can (2000)

13. Albüm Canım Benım (2001)

14. Albüm Sen Benimsin (2003)

15. Albüm Özledinmi? (2005)

16. Albüm Akşam Sefası (2007)

17. Albüm Benim Adım Aşk (2009)

18. Albüm Seyyah (2011)

19. Albüm Mesk (2012)

20. Albüm Galata (2014)

 

Proje Albümü Ozan Doğulu 130 bpm Allegro (Kahır Mektubu)

Proje Albümü Orhan Gencebay’ la Bir Ömür (Bilmesin O Felek)

Proje Albümü Erdem Kınay Proje 2 (Alkışlar)
Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında görsel olarak televizyon dü birçok dizide ve tv programlarinda yer almıştır.. Televizyonda “Kaldırım Çiçeği”, “Gülüm”,  “Sibel”,  “Bize Ne Oldu”, “Berivan” “Saklambac”,  “Ahh İstanbul” gibi dizilerle kamera karşısına geçip yeteneğini her durumda  kanıtladı. Bir çok reklam filminde oynadi.
Slbel Can’ ın Hakan Ural ile olan evliliğinden  Engincan, Melisa adında iki çocuğu ve ikinci evliliğinden de  Emir adında üç çocuğu vardır.

Hakkında

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Fener Taraftarından Şükran Ovalıya Küfür!

Caner Erkin Fenerbahçeden Beşiktaşa transfer olduktan sonra Fenerbahçeyle ilgili fotoğraflarını silmiş sonrasında , fotoğrafları niçin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir