Anasayfa / Yaşam / Pratik Bilgiler / Elde Bulaşık Yıkamanın Püf Noktaları

Elde Bulaşık Yıkamanın Püf Noktaları

Bulaşık yıkama işlemini geciktirmeyin, ertesi güne bulaşık bırakmayın. Böylesi hem daha hijyenik, sağlıklı, hemde dağ haline gelmiyorlar. Ayrıca bir rivayete göre bir geceden fazla bekletilmeleri 3 harflilere davetiye çıkarıyormuş.

Yıkama işlemi bittikten sonra koyacağınız yerde gerekli yer olup olmadığını kontrol edin. Sağlık açısından yemek yemekte kullandığınız araç gereçleri başka işlerde kullanmayınız. Örneğin yemek tenceresinde suyu ısıtıp banyo yapmayınız. Böyle bir durumda mümkünse suyu yemeklerle bir alakası olmayan herhangi bir kovaya boşaltınız.

Bulaşıkları yıkamak için kullandığınız sünger, tel vs. ne varsa başka bir işte kullanılmamış olmalıdır. Yeri temizlediğiniz, cam sildiğiniz şeylerle bulaşık yıkamamalısınız. Bulaşığın temel unsuru sıcak su ve deterjandır. Bu suyu akar değil de durur halde tutmak için bir tas ya da lavabonun tıkacını kullanmamız yeterli oluyor. (Küvet demedim farkındaysanız.)

elde bulaşık yıkamanın püf noktaları

Tabakların içindeki artıkları öncesinde çöpe boşaltın. Yoksa birde tıkalı bir lavaboyla uğraşmak zorunda kalırsınız. Bulaşık yıkarken mümkün olduğu kadar sıcak su kullanın. Böylece yağların çözülmesi kolaylaşır. Tabakların iki tarafını da yıkamak gerekir. Evet biliyorum sadece bir tarafında yemek yiyoruz.

Eğer detarjanınız 5 kullanımda bitiyorsa deterjan miktarını onda biri kadar azaltabilirsiniz. Bu, inanılmaz bir şekilde, nedeni aylardır bulunamayan ishalinizi de kesecektir 🙂 Kullandığınız su miktarından tasarruf etmek için bulaşıklarınızı çok kirliden az kirliye doğru yıkayınız.

Burada biraz fizik kurallarına göre bir sıvıya atılan katı bir madde kendisiyle aynı miktarda su taşırmaktadır. Eğer siz bu katı maddeyi bir de yüksekten bırakıyorsanız, bu taşma eylemi sıçrama şeklinde cereyan edip hedef olarak da yüzünüzü ve üstünüzü başınızı tercih edecektir. Korunma yöntemi olarak bulaşık önlüğü ( su geçirmez olanlarından önerilir) kullanmanız yerinde olur. Acemiliği atana kadar ek olarak yüzücü gözlüğü ve bonesi de kullanabilirsiniz.

Zor kirlerde deterjanladıktan sonra bir süre beklemenizi öneririm. Siz beklerken deterjan çalışıyor. Bu bekleme süresinden sonra reklamlarda görüp de beğendiğiniz o temizlik bezleri ya da süngerlerinden birisiyle yıkamaya başlayabilirsiniz. Eğer o ayrıntıyı atladıysanız bir el bezi de kullanabilirsiniz. (Çorap olmaz)

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Tüm Detaylarıyla Hardaliye

 Trakya bölgesine ait ve yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi bulunan bu mucizevi içecek, kaynaklarda iksir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir