Anasayfa / Yaşam / Pratik Bilgiler / Ev Temizliği İçin Pratik Bilgiler

Ev Temizliği İçin Pratik Bilgiler

Seramik Temizliği; Seramik eşya ve döşemeleri amonyaklı suyla silin. Sonra, ılık suyla durulayarak kurutun.

Evde boya badana; Evinizi boyamak için bir önceki boyadan kalmış sert fırçaları kaynamış sirkeli suda bekletiniz. Sirkeli suda bekleyen sertleşmiş boya fırçalarını daha çabuk açabilirsiniz.

Ampullerin Temizliği; Ancak ampulün yüzeyi pütürlüyse bir kesilmiş soğan parçasıyla silin, sonra nemli bir bezle temizleyin. Ampulü temizledikten sonra ışığı yakmadan, üzerine bir iki damla parfüm sürün. Eviniz mis gibi kokacaktır.

Evde mobilya cilalamak; Evinizdeki mobilyaları cila yaparken cila yapmak istemediğiniz bölgelere vazelin sürünüz. Cila istemediğiniz bir yere taşsa bile altında vazelin olduğundan kurumasını bekleyin ve silin.

ev temizliği pratik bilgiler

Zor kapanıp açılan kapı ve çekmeceler; Kapı ve çekmeceler ilerleyen zamanlarda kapanırken veya açılırken size zorluk çıkarmaya başlayabilir. Bu durumlarda kapı veya çekmecenin sıkıştığı bölgelere vazelin sürerek kayganlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Duvar Kâğıtlarının Temizliği; Duvar kâğıtlarının tozdan arınması için yulaf ununa batırılmış bir fanila parçası ile silmek kâfi gelecektir. Bu işlem sonucunda temizlenen yerler ayrıca leke de tutmayacaktır.

Camlardaki Buğuyu Gidermek; Evlerin içi ısıtılınca pencere camları ekseriyetle terler, su aşağı doğru süzülerek camları kirletir. Buna mani olmak için, bir bezi az gliserine batırarak camları bu bezle silmektir. Gliserin camların terlemesine ve suyun süzülerek yerleri kirletmesine mani olur.

Seramik Eşyaların Yıkanması; Seramik eşya ve döşemeleri amonyaklı suyla silin. Sonra, ilik suyla durulayarak kurutun.

Mobilyadaki Çizikler; Mobilyalarınızdaki ufak çaptaki çizik ve lekeleri çıkarmak için gaza batırılmış bir bezle silmek kâfi gelir. Derin çiziklerde ise içine erimiş mum koyarak kapatıp aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Deri Kaplı Mobilyalar; Deri kaplı mobilyalar limon ya da portakal kabuğuyla ovulursa yeni görünüşlü olur.

Etiket izleri; Özellikle süs eşyalarında ve çeşitli mutfak aletlerinin üzerinde etiketler bulunur. Etiketi çıkardığınız zaman da mutlaka izi kalır. Bu izi yok etmek için, etiket izi olan eşyaların üzerine mobilya cilası sürüp, yumuşak bir bezle silin. Hiçbir iz kalmayacaktır.

https://youtu.be/HSj2chrskiY

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Tüm Detaylarıyla Hardaliye

 Trakya bölgesine ait ve yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi bulunan bu mucizevi içecek, kaynaklarda iksir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir