Anasayfa / Yaşam / Pratik Bilgiler / Mutfakta Yardımcı Pratik Bilgiler -1

Mutfakta Yardımcı Pratik Bilgiler -1

mutfakta yardımcı bilgiler

  1. Kuru bakliyatlar için:Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
  2. Lahana pişirirken:Lahananın pişerken pek de hoş olmayan kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini kapaklı süzgeçlere koyabilirsiniz. Böylelikle çıkarıp atmanızda kolaylaşacaktır.
  3. Limondan fazla su çıkarabilmek için:Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.
  4. Mayonez sosu kesilirse:Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurtanın sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
  5. Mide gazı:Eğer yemeklerden sonra mide ve bağırsaklarınızda oluşan gazdan şikayetçiyseniz kızarmış ekmek yemeyi deneyin.
  6. Mutluluk otları:Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz hem sabahları zinde kalkarsınız hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız.
  7. Patatesler çimleniyorsa:Uzun süre mutfakta kalan hemen tüketemediğimiz patateslerin çimlenmemesi için aralarına bir kaç tane elma koyun.
  8. Patates pişirirken:Patatesleri pişirirken suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır hem de daha lezzetli olur.
  9. Patates püresi için farklı koku ve lezzet:Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Kokusunun ve tadının çok değiştiğini göreceksiniz.
  10. Patlıcanların pişmesi:Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.
  11. Pasta ve keklerinizde kuru meyve kullanın:Pasta ve kek yaparken kullandığınız şekerin yarısı kadar kurutulmuş meyve kullanabilirsiniz. Böylelikle hem daha az şeker kullanmış olacaksınız hem de oldukça farklı bir lezzet yakalayacaksınız.
  12. Pasta yaparken meyveler dibe çökmesin:Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
  13. Pastalara reçel:Hazırladığınız pastaların üzerini krema ve meyve ile süslediğiniz gibi değişik marmelat veya reçelleri de kullanabilirsiniz. Reçelleri pastaların arasına sürebilir ya da biraz sulandırarak reçelli bir sos yapabilirsiniz.
  14. Pilavınızın ısıtırken:Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
  15. Pratik galeta unu:Bayat ekmekleri ince ince dilimleyip esmerleşene kadar fırında kızartın. Bir torbaya veya iki kağıt arasına koyup merdane ile üzerinden geçerek ezip un haline getirin.
  16. Puding soğurken üzeri kaymak bağlamasın: Hazırladığınız pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, puding sıcakken üzerine toz şeker serpin veya devamlı karıştırarak soğutun.
  17. Pudra şekerini kendiniz yapın:Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerler un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.
  18. Salçanız bozulmasın:Kapağını açıp kullandığınız salçanın bozulmasını istemiyorsanız kaşıkla salçanın üzerini düzeltip biraz zeytinyağı dökün. Havayla teması kesileceğinden uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
  19. Soğan soyarken gözleriniz yaşarıyorsa:Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

 

https://youtu.be/cEQDEPkjRJE

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Tüm Detaylarıyla Hardaliye

 Trakya bölgesine ait ve yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi bulunan bu mucizevi içecek, kaynaklarda iksir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir