Anasayfa / Yaşam / Kişisel Gelişim / Nasıl Daha Sabırlı Olunur?

Nasıl Daha Sabırlı Olunur?

Gündelik yaşamda birçok olaya sinirlenebilir ya da kızabiliriz. Çevremizde bizleri kızdıracak farklı kişiler olabilir. Ailemize, patronumuza ya da sevdiğimiz arkadaşlara kırıcı olabiliriz. Sabırlı olmayı öğrenme ve hayatı biraz akışına bırakmak gerekli. Kendinizi geliştirmeyi deneyin. İnsanları olduğu gibi kabul etme çok önemli. Kabul etmek bir bakıma kendinizi de pozitif düşüncelerde hissetmek.

sabırlı çocuk

Sabırlı Olmanın İpuçları

Sabırlı olmak demek boş vermişlik anlamına gelmez. Hayatınızda ufak değişiklikler yaparak sabırlı olmayı öğrenebilirsiniz. Öfke patlamalarının önüne geçmek için bazı püf noktalarına ihtiyaç vardır. İlk olarak cebinize bir sabır taşı koyun, öfkelendiğiniz an elinizi cebinize atın. Taşa değin. Sinirli olduğunuz an hemen konuşmak yerine içinizden 5’e kadar sayın. Yavaş sayın ve sayarken derin nefes alın.

Sizleri öfkelendiren durumların komik taraflarını düşünün. Kötü bir diyalog içinde bulunduysanız her zaman olaya pozitif bakmanın yollarını arayın. Öfke nöbeti geldiğinde kendinize hala uçuyor musunuz diye sorun. Amerikalı pilotlar özellikle panik durumunda hala uçtuklarını kendilerine söylerler ve rahatlama sağlarlar.

sabırlı olmak

Ayaklarınıza her zaman meditasyon yapın. Sinirlendiğiniz an bacaklarınızı açın. Bir bacağınıza ağırlığı verin ve sonra diğer bacağınız için aynı işlemi yapın. Kendinizi ev işlerine de verebilirsiniz. Yemek yapın ev temizleyin. Temiz bir ev size huzuru sağlar. Çoğu kişi ise sinirlendiğinde hamur açar, deneyebilirsiniz.

Kahveden biraz uzaklaşın. Siyah çayda insanı sinirli eder. Aşırıya kaçmayacak şekilde tüketin. Bazı ilaçlar özellikle sizleri sinirli edebilir. İlaç aldığınız zaman oluyorsa mutlaka doktorunuza danışın. Çoğu zaman insanlara ‘hayır’ demeyi öğrenmelisiniz. Yapmak istemediğiniz durumları yaparsanız daha sinirli olabilirsiniz. Uyarı etmeyi bilin. Sizleri kızdıranlara ilk olarak uyarı yapın.

sabretmek
sabretmek

Üzerinizde aşırı sorumluluk taşımayın. Yapamayacağını işler için kimseye evet demeyin. İnsanları yönlendirmekten kaçının. Her zaman haklı olduğunuzu karşı tarafa belirtmeyin. Bazı durumlarda haksızlıklar yapabilir ve anlamayabilirsiniz. Önemli olan hatalarınızı görebilmeniz. Öfke durumlarında ilk olarak kendinizi sakinleştirmeyi öğrenin. Hayata her zaman pozitif bakmak ruhunuzu da yatıştırır. Bol su içmek özellikle beyin için iyidir. Yediklerinize de dikkat etmelisiniz. Düzenli spor ise her zaman kişiyi sakin eder.

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Faktoring Nedir? Türkiye’de Faktoring

İşletmeler için oldukça önemli olan faktoring yönteminin ne olduğunu ve Türkiye’de bu yöntemin hizmetlerinin nasıl …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir