Anasayfa / Yaşam / Rihanna Kimdir?

Rihanna Kimdir?

Dünyaca ünlü Rihanna 1988 Barbados da doğmuştur..Rihanna, , Barbados asıllıdır ve ABD’li şarkıcıdır. Tam ismi  Robyn Rihanna Fenty’dir.Rihanna müzikpiyasasına  ilk kez  lisedeyken iki arkadaşıyla  grup kurarak  başladı.  Rihanna, 15 yaşındayken tanıştığı müzik prodüktörü Evan Rogers ile kaydettiği demonun Def Jam şirketine ulaşmasıyla, bu şirketle 16 yaşındayken anlaşarak tam anlamıyla müzik yaşantısına başlamış oldu.

Rihanna 2005 yılında  ilk albümü Music Of The Sun ile Amerika listelerinde 10 numara olmayı başarmıştır. Sonrasında Rhianna, albümden çıkarttığı single Pon De Replay Amerika ve İngiltere listelerinde 2 numara olarak dikkatleri üzerine çekti. Rihanna  şimdiye kadar 3 adet albüm yapmıştır.

Rihanna 2009 yılının son aylarında, 4. stüdyo albümü Rated R’ı çıkararak tekrar başarısına başarı kattı. Bu albümü ile tarzını tekrar değiştirdi ve albümün tanıtımı için Last Girl One Earth Tour adını verdiği 3.turnesini düzenleyerek tüm sevenleriyle buluştu.

Başarılı sanatçı Rihanna Dünya Müzik Ödülleri’nde yine aynı yıl  En İyi Uluslararası Kadın Sanatçısı seçildi ve  18 Bilboard Müzik ödülü, 4 tane Grammy, 4 American Music Awards ödülü toplamış oldu.Rihanna 19 Kasım 2012 tarihinde Unapologetic adlı albümünü çıkartarak tekrar sevenleriyle buluştu.

Filmografi
Film
Yıl Adı Rol Notlar
2006 Bring It On: All or Nothing Kendisini Cameo görünüm
2008 Good Girl Gone Bad Live Kendisini Konser filmi
2012 Battleship Petty Officer (GM2) Cora Raikes İlk oyunculuk
2012 Katy Perry: Part of Me Kendisini Cameo görünüm
2013 This Is the End Kendisini Oyunculuk
2015 Home Tip Seslendirme
2017 Valerian and the City of a Thousand Planets Bilinmiyor Oyunculuk
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2005 Las Vegas Kendisini “The Real McCoy” (sezon 3: bölüm 6)
2006 My Super Sweet 16 Kendisini “Darnell” (sezon 3: bölüm 7)
2006 Punk’d Kendisini (sezon 7: bölüm 8)
2009
2010
2012 Saturday Night Live Kendisini “Blake Lively/Rihanna” (sezon 35: bölüm 8)
“Jon Hamm/Rihanna” (sezon 36: bölüm 5)
“Eli Manning/Rihanna” (sezon 37: bölüm 20)
2011 Extreme Makeover: Home Edition Kendisini “The Jubilee House/Marshall Family” (sezon 9: bölüm 1)
2011 The X Factor Guest Judge “Judges’ Home #1” (sezon 1, bölüm 7)
“Judges’ Home #2” (sezon 1, bölüm 8)
“Judges’ Home #3” (sezon 1, bölüm 9)
Turneleri
Rihanna: Live in Concert Tour (2006)
Good Girl Gone Bad Tour (2007–2008)
Last Girl on Earth Tour (2010)
Loud Tour (2011)
Diamonds World Tour (2013)
The Monster Tour (Eminem ile) (2014)
Anti World Tour (2016)[164] Ödülleri
Ana madde: Rihanna ödülleri listesi

Hakkında

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Fener Taraftarından Şükran Ovalıya Küfür!

Caner Erkin Fenerbahçeden Beşiktaşa transfer olduktan sonra Fenerbahçeyle ilgili fotoğraflarını silmiş sonrasında , fotoğrafları niçin …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir