Anasayfa / Dekorasyon / Süt Şişelerini Değerlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Süt Şişelerini Değerlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Uzun yıllardır şişedeki sütler yerini zamanla kutu sütlere bıraksa da, şişe sütleri tercih eden kişiler elbette vardır. Süt bittikten sonra şişeleri tabii ki çok amaçlı kullanılabilir ve böylelikle yararlı bir geri dönüşüm kazanılmasına da yardımcı olunabilmektedir.

Süt Şişelerinden Neler Yapılır?

Süt şişeleri cam olduğu için parçalanmazlar. Sadece ortadan ikiye kesilip kullanılabilir. Ancak şişeler genelde tek parça olarak kullanılır ve kesilmesi de tercih edilmez. Süt şişeleri, kuru bakliyatlar için de çok kullanışlı olabiliyor. Kapaklı olması da ayrıca bakliyatların kurtlanmaması ve hava almaması için iyi bir alternatif olacaktır.

Süt şişelerine konulacak olan bakliyatlar; bulgur, tarhana, pirinç, barbunya fasulye, şehriye ve daha birçok çeşit bakliyat konulup muhafaza edilebilir. Süt şişeleri ile; tuzluk, vazo, baharatlık, saksılık, dekoratif eşyalar, saksı, mumluk, parfüm şişesi, servis tabakları, şekerleme kapları ve rüzgârgülünün yapılması da mümkündür. Süt şişeleriyle birbirinden şık ve lazım olan eşyaların yapımı, şişelerin değerlendirilmesine de yardımcı olur.

Süt Şişesiyle Vazo Yapımı Malzemeleri

1 adet süt şişesi

1 adet sünger fırça

1 adet stencil şablonu

1 adet kavanoz

Birkaç adet desenli peçete

Birkaç adet renkli bantlar

1 metre yapışkanlı rulo kâğıt

1 adet akrilik boya takımı

1 metre yapışkanlı rulo kâğıt

şişe

Yapılışı

Süt şişesinin ve kavanozun içi ve dışı temizlendikten sonra, kavanozun ve şişenin tamamı boyanır. Seçilen rulo kâğıtlar kesilip kavanozun ve süt şişesinin üzerine yapıştırılır. Daha sonra da peçeteler ve bantlarda, kavanoz ve şişenin istenilen yerine kaplanmaktadır. Desen işlemi de bittikten sonra, şişeye stencil uygulanarak kuruması için beklenir. Son olarak da çiçekler dizilir ve böylece vazonuz hazırlanmış olur.

 Süt Şişesiyle Köpek Figürü Yapımı Malzemeleri

1 adet süt şişesi

1 adet yün ip

1 adet makas

1 adet uhu

1 metre karton

Yapılışı

Yün ipe uhu sürülür ve süt şişesinin üzerine dolandırılır. Sonra karton, köpek kafası olacağı için yuvarlak bir biçimde kesilir ve ponpon yapılır. Yaptığınız ponpon şekli, süt şişesinin üzerine yapıştırılır, ağzı, gözleri, kaşları ve burnu çizilir. İstenildiği takdirde köpeğe papyon, şapka, toka ve daha birçok çeşit aksesuarlar yapılabilmektedir. Süs şişesiyle köpek yapmak çok eğlenceli bir aktivitedir. Yapılan köpek figürü cam şişe ile yapıldığı için de tehlikelidir. Bu nedenle 10 yaşın altında olan çocukların elinde bulunması sakıncalı bir durumdur. Yapılan bir oyuncak değil, yalnızca hayvan figürü görünümlü dekoratif bir eşyadır.

şişelr

Süt Şişesiyle Dekoratif Eşya Yapımı Malzemeleri

1 adet 500 ml süt şişesi

1 adet akrilik beyaz boya

1 adet 400 cm çuval kumaşı

1 adet tutkal

1 adet uzun zincirli, kalpli kolye

1 adet stencil

1 adet sünger ponpon fırça

Yapılışı

Süt şişesiyle dekoratif eşyalar yapmak oldukça kolay bir iştir. Kolye, şişeye sarılacağı için de uzun zincirli olmasına dikkat edin. Kalpli kolye yerine birbirinden farklı desende olan kolyeler de seçilebilir. İlk önce yapacağınız şey, çuval kumaşının ütülenmesi olmaktadır. Ütülenen kumaş, şişeye tamamen yapışmalıdır ve pütürlü durmamalıdır. Çuval kumaşı ütülendikten sonra da şişenin yarısı baz alınıp, kumaş kesilmelidir. Sonra, kumaşın kenarları da bir kat sökülmeli.

Aldığınız stencil şablonu üstte, kumaş da altta olmak üzere, akrilik boya fırça yardımı ile sürülmelidir. Burada amaç yazının kumaşa geçmiş olmasıdır. Yazı geçtikten ve de kuruduktan sonra, kumaşın arka tarafına tutkal sürülecek, şişeye yapıştırılacaktır. Kolye, süt şişesinin kapağına birkaç kez dolanıp, salaş şekilde bırakılır. Yapılan dekoratif eşya mutfakta, salonda, yatak odasında, , gümüşlüklerin içinde, sehpanın üzerinde ve komodinin üzerine konularak evinizin havasını değiştirebilir.

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Bella Maison İlk Mağazasını Hilltown Avm’de Açtı

Her evin hak ettiği güzelliği ve konforu tamamlayan ev tekstili, ev dekorasyonu, ev giyimi ve …

1 Yorum

  1. Kullanılmış şişeleri çöpe atmektansa bence akılcı bir yol tercih edilmiş, tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir