Anasayfa / Seyahat / Tarih Kokan Bir Yer Anadolu Hisarı

Tarih Kokan Bir Yer Anadolu Hisarı

Yılın her dönemi gideceğiniz ve İstanbullular için paha biçilmez mekanlardan biridir Anadolu Hisarı. Koskoca bir tarihe tanıklık etmiş kale; Güzelhisar, Güzelcehisar, Yenihisar, Yenicehisar, Akhisar” isimleriyle de anılmaktadır. Tarihi gezilecek yerlerin başında gelen hisar ve civarında gidilebilecek birçok güzel, sakin kafe ve restoran da bulunmaktadır. Zaman içerisinde tarihi öneminin yanı sıra turistik olarak da değer kazanan hisarın surları 2 metreden daha kalındır. Buraya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Göksü Deresi ve Küçüksu Kasrı gelmektedir.

anadolu hisarı

Anadolu Hisarının Tarihi

Anadolu Hisarının Osmanlı tarihinde önemli bir yeri vardır. Yıldırım Bayezid Han, Ankara Savaşında mağlup olunca oğlu Süleyman Çelebi bir süre burada saklanmıştır. Sultan İkinci Murad Han devrinde, Haçlı ve Macar ordusunu durdurmak üzere yola çıkan ordunun Rumeli’ye geçmesinde bu hisardan faydalanılmıştır. Sultan İkinci Murad Han Yalova yoluyla buraya gelmiş, Çandarlı Halil Paşa da, karşı kıyıdan top ateşiyle padişahı korumuş, Papalık ve Venedik donanmasına rağmen rahatlıkla karşı kıyıya geçilmişti. İstanbul’un fethinden önce Rumeli Hisarı inşa edilmeden bu kale tahkim edilmiş, böylece iki hisar ile boğaz kontrol altında bulundurulmuştur.

1452’de Sultan İkinci Mehmed tarafından yapılan değişiklikler, Anadolu Hisarının mukavemetini inanılmaz şekilde arttırmıştır. Böylece daha önceleri müdafaa maksadıyla yapılan kale, boğazın transit nakliyatını men ettiği gibi, taarruz vasıtası haline de gelmiştir. Kalede, hepsi Kocaeli sancağından olmak üzere 200 asker vardı. Barut depoları, deniz kenarında bulunurdu.

gezilecek yerler anadolu hisarı

Anadolu Hisarında Kahvaltı

Yeni başlayan gün ile Anadolu Hisarında yapılacak en iyi şey elbette bir sabah kahvaltısıdır, eğer buraya uzaktaysanız brunch da iyi bir fikir olacaktır. Böylelikle günün en güzel saatlerini rahatlıkla gezmeye ve fotoğraf çekmeye ayırabilirsiniz, Anadolu Hisarında en iyi hizmeti ve servisi yapan bir kaç cafe ve restaurant adı vererek işinizi kolaylaştırmak isteriz.

  • Göksu Cafe & Restaurant.
  • Hıdiv Kasrı.
  • Muhlama Karadeniz Mutfağı.
  • Kubina Cafe & Restaurant.
  • Mihrabat Korusu.

anadolu hisarında kahvaltı

Hakkında admin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

KIRMIZI BİBER SALATASI TARİFİ

Kırmızı Biber Salatası Kırmızı Biber Salatası Tarifinin Malzemeleri 4 adet közlenmiş kırmızı biber 2 yemek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir